Meggyleves II

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 70 dkg meggy
  • 1 liter víz
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • fahéj vagy citromhéj

Elkészítés

A vízhez hozzáadjuk a cukrot, fűszereket (reszelt citromhéj v. fahéj), csipetnyi sót, és felforraljuk. Az egy kávéskanál lisztet az 1 dl tejföllel elkeverve a cukros-fűszeres vízhez adjuk. Az egészet még egyszer felfőzzük, beletesszük a fagyott állapotban lévő meggyet és egy percig forraljuk. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.